Výsledky z júna 2013

14.07.2013 20:19

Po dlhšej dobe pridávam novinky, mali sme toho v poslednej dobe veľa a tak mi naozaj neostal čas na editovanie stránok.

Simonka podstúpila vyšetrenia, mali sme aj 24hod. zber moču, výsledky sú v poriadku, mali sme trochu obavy, lebo Simonka sa často pocikáva, niekedy aj 5 krát za deň. Snažíme sa zistiť kde je príčina, no postupne sa to zlepšuje, obávame sa však, že je to spôsobené častým cievkovaním počas protinádorovej liečby, ktorá si takto postupne vyberá svoju daň.

Simonke zaviedli do rúčky kanylu a urobili odbery, statočne to zvládla.

Potom sme absolvovali CT vyšetrenie hlavičky. Toto vyšetrenie malo viacero dôvodov, Simonka zaostáva, má problémy so správaním a sústredením, býva podráždená, no našťastie vyšetrenie nepreukázalo žiadne zmeny v mozgu, Simonka potrebuje viac času, do škôlky pôjde o rok dlhšie a potom sa podľa psychologického vyšetrenia ukáže čo ďalej.

Výsledky z krvičky boli v poriadku až na zvýšený cholesterol, čo v tomto prípade nieje stravou ani návykmi, je to spôsobené chémiou, ktorá spôsobila, že pečeň je zväčšená a pracuje inak ako u zdravých detí.

Správnu životosprávu dodržiavame, Simonka berie aj vitamíny v´daka ktorým sa zlepšila aj dochádzka do škôlky oproti minulému roku, kedy mala absenciu viac ako 80% a následne musela ostať pol roka doma.

Vyšetrenia štítnej žľazy sú v norme, Simonka ďalej užíva Euthyrox, je to trvalý stav a jeho užívanie bude doživotné, poškodenie štítnej žľazy bolo zapríčinené ožiarmi, ktorých absolvovala  16 v celkovej anestéze.

Simonka si užíva leto, teší sa z každého dňa a my sa tešíme z nej.

Aktuálne má 5 a pol rôčka konečne pribrala na váhe má 18,1 kg.

Nemôžme tomu uveriť, no toto leto je to už 4 roky odkedy dobrala Simonka liečbu.