Marcové a júnové vyšetrenia.

15.06.2012 21:36

Trošku s oneskorením, no marcové vyšetrenia dopadli dobre, napriek tomu u Simonky vstúpla chorobnosť až tak, že od Mája ju naša obvodná lekárka vypísala zo škôlky až do Septembra.

Pri júnovej kontrole sme však pri vyšetrení na onkológii s pani Doktorkou rozoberali aktuálny zdravotný stav trochu viac.

Simonke sa pozastavil rast - dúfajme, že dočasne, že ide len o prechodný stav v dôsledku ožiarenej štítnej žľazy. Pokiaľ by však nedošlo k zlepšeniu, Simonka bude brať rastové hormóny na podporu rastu. Simonke pribudla nová diagnóza a to Nízky vzrast.

Napriek našej vytrvalej snahe Simonku motivovať, aby častejšie chodila cikať, zatiaľ nič nepomáha. Simonka sa pocikáva cez deň aj v noci, nie však každú noc. Cez deň sú dni,  keď si cvrkne do gatiek aj 5 krát a sú dni, keď sa nepociká vôbec. Snáď sa to polepší, no pribudla jej nová diagnóza Enuresis.

Vzhľadom na to, že sa blíži vek 5 rokov (v októbri) Simonka nevie narátať do päť ani do desať bez toho, aby si neustále mýlila poradie, taktiež nevie pomenovať farby, ona ich skúša hádať, vizuálne ich rozozná, no nedokáže správne priradiť farbu k správnemu názvu. Pani doktorka nás odporučila na psychologické vyšetrenie na určenie mentálnych schopností dieťaťa, Simonke urobí sériu testov, aby zistila v čom všetkom vzhľadom na vek zaostáva, aby mohla určiť diagnózu

Čaká nás aj neurologické vyšetrenie, endokrynológiu sme absolvovali minulý týždeň, bez zmien, lekárka tvrdí, že štítna žľaza nespôsobila nízky vzrast, telo má správnu hladinu hormónov.

Začíname teda s vyšetreniami a jedným z nich bude aj gastrologické vyšetrenie, Simonka stojí na váhe už druhý rok má necelých 15kg, čo už je na hranici podváhy k jej veku. Predpíše nám kalorické mlieka, ktoré by mali naštartovať priberanie.

Simonka sa do jedla príliš nehrnie, nenaje sa úplne samostatne, treba ju kŕmiť.

Zvažujeme teda, či je správne vzhľadom na zdravotné komplikácie Simonku umiestniť od Septembra do škôlky, alebo nie.

Priebežne budem dopisovať výsledky z vyšetrení.

Od budúceho roka začínam vybavovať opatrovateľský, kôli dlhodobo nepriaznivému zdravotnému stavu a teda nemôžem nastúpiť do práce ako sme pôvodne plánovali.

Momentálne poberám rodičovský príspevok vo výške 217 Eur/mesačne, výška opatrovateľského je však okolo 180Eur/mesačne, čo nám teda finančnú situáciu ešte zhorší. Pomoc od Dobrého Anjela nám skončila už pred polrokom, to sa vzťahuje len na obdobie do 2 rokov po liečbe.

Čaká nás neľahké obdobie, no dúfame, že to zvládnema aspoň tak ako doteraz, tešíme sa, že Simonke sa nevrátila pôvodná diagnóza, snáď sa zdravotný stav bude zlepšovať, veríme tomu.

 

Mamina Katka